Alle nieuws

Reacties na Club Brugge – Fiorentina

UEFA Conference League

Na de wedstrijd tegen Fiorentina verzamelden we reacties van Hans Vanaken, Simon Mignolet en Nicky Hayen.

Hans Vanaken: “Heel strenge beslissing van de ref“

Net als bij iedereen die Blauw-Zwart een warm hart toedraagt, kon ook Hans Vanaken kort na de uitschakeling zijn ontgoocheling niet verbergen terwijl hij de verzamelde pers te woord stond.

“Tot de 85ste minuut heb je uitzicht op verlengingen maar als die dodelijke tegentreffer dan zo laat valt, dan is de ontgoocheling uiteraard bijzonder groot. Dit is uiteraard heel zuur maar in alle eerlijkheid moet ik zeggen dat ze over de twee wedstrijden de betere ploeg zijn gebleken. Tenslotte zijn we vandaag tot driemaal toe recht gebleven door het kader maar finaal moesten we alsnog het hoofd buigen. Stel dat je die verlengingen toch uit de brand kunt slepen, dan weet je nooit wat er nog in de toegevoegde tijd kan gebeuren”, aldus de Brugse aanvoerder.

“We hebben alles gegeven dus hoeven we onszelf niks te verwijten maar nogmaals, dit is heel zuur. Of die strafschop terecht is? Ik heb de fase op dit moment nog niet terug gezien maar ik had het gevoel dat die speler van Fiorentina met het hoofd naar beneden gaat terwijl Brandon het leer wil ontzetten. Ik vond het een hele strenge beslissing van die Turkse ref, die blijkbaar ook niet werd gecorrigeerd door de VAR. Dit zijn het soort fases die in de grijze zone gebeuren en dan kan dergelijke beslissing beide kanten uit. Net als in Firenze konden wijzelf vanavond andermaal niet echt onze stempel op de wedstrijd drukken. Op zich geen schande want Fiorentina is een sterk elftal, dat in de Italiaanse competitie allicht onder hun waarde gerangschikt staat. Ze zetten heel hoog druk en vaak was de tweede bal ook voor hen. Ik vond dat er te weinig aansluiting bij ons was waardoor we nauwelijks in ons eigen spel kwamen. We hebben nochtans alles gegeven maar het mocht helaas niet zijn. Niettemin hebben we in Europa een prima parcours gelopen, met de halve finales als finaal eindpunt. Toch ben ik trots op datgene wat we verwezenlijkt hebben. Nu wordt het zaak om deze uitschakeling te verwerken en de kopjes leeg te maken voor onze volgende wedstrijd komende maandag tegen Union. Er resten ons nog drie wedstrijden, vanaf nu ligt de focus op de play-offs en de titel.” (MV)

Simon Mignolet: “Jammer dat een penalty beslist dat we niet naar de finale mogen”

Club heeft er alles aan gedaan om Fiorentina van zich af te houden, maar door een zeer licht gefloten penalty op het einde van de wedstrijd zijn het finaal de Italianen die naar de finale mogen in Athene. Simon Mignolet vond het doodjammer dat Blauw-Zwart met die late 1-1 uitgeschakeld is.

“Ja, uiteraard is iedereen die Club Brugge een warm hart toedraagt ontgoocheld met dit resultaat,” aldus de Brugse doelman. “Desondanks kunnen en mogen we trots zijn op de wedstrijd die we gespeeld hebben. En ja, onze eerste helft was minder dan onze tweede helft maar dat was te wijten aan het spel van onze tegenstander. Fiorentina kan frisse jongens inbrengen die op hun beurt wegen op een verdediging en ik denk dat de Italianen de betere ploeg waren. Drie, vier ballen op het doelhout, daar komen we goed weg en blijft het toch lange tijd 1-0, waardoor we alles in eigen hand hadden. Dan begin je stilletjes te denken aan eventuele strafschoppen en weet je nooit wat er kan gebeuren, maar het is jammer dat een penalty beslist dat we niet naar de finale mogen.”

“Eigenlijk is het een beslissing van de scheidsrechter, maar vanuit mijn oogpunt was er weinig fout aan te zien wat Brandon deed, maar dat is allemaal praat achteraf. Er was misschien wel licht contact, maar ik vind dat je in zo’n geladen wedstrijd dergelijke fases niet moet fluiten, want je weet dat dit dé beslissing over een al of niet finaleticket zou kunnen zijn. Over de beide wedstrijden bekeken is Fiorentina de verdiende finalist, maar ik denk dat we, ondanks de sterkte van de tegenstander, ons meer dan geweerd hebben. Dat was zeker te zien aan de reactie van onze supporters na het laatste fluitsignaal. Nu, we mogen ontgoocheld zijn maar vanaf morgen moet de focus richting onze volgende thuiswedstrijd tegen Union want er is uiteraard nog een prijs te winnen.” (FDC)

Nicky Hayen: “Ontgoocheling zal plaats maken voor trots”

Ook bij Nicky Hayen was de ontgoocheling erg groot nadat Club Brugge op een zucht strandde van de finale van de Conference League.

“We hinken op twee gedachten. Enerzijds is het zuur omdat je er met een strafschop uitgaat. Maar anderzijds zijn we ook trots over hoe we ons vandaag gepresenteerd hebben. Vooral in de eerste helft. Jammer genoeg hebben we het niet kunnen vasthouden, maar dat komt ook door de kwaliteit van de tegenstander, die misschien wel onder zijn waarde geklasseerd staat in de Serie A. We waren er goed op voorbereid, maar het was op een bepaald moment kwestie van overleven. Die vermoeidheid weegt uiteraard door, maar we proberen er zo goed mogelijk mee om te gaan. Als je ziet welke intensiteit en energie we in de eerste helft getoond hebben, dan is het normaal dat je in de tweede helft een beetje moet terugzakken. We hebben er als groep en als staf alles aan gedaan om ons te plaatsen voor de finale. Het zijn details die deze wedstrijd beslissen, maar we hoeven onszelf niets te verwijten.”

De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door een discutabele penaltyfase? “Het is inderdaad een detail dat deze wedstrijd beslist. Ik moet de beelden herbekijken. Zijn hoofd was vrij laag, maar ik weet niet of het een clear error was. Brandon was erg ontgoocheld, maar ik zal morgen wel op hem inpraten. Je kan niemand vandaag iets verwijten. Nu overheerst de ontgoocheling, maar dat zal morgen plaats maken voor trots over wat we getoond hebben in Europa. Als je de reactie van het publiek ziet na de wedstrijd, dan is dat ook wat we willen meenemen als groep. We moeten met opgeheven hoofd het terrein verlaten. Dat moet ons motiveren om die laatste drie wedstrijden tot een goed einde te brengen.” (SF)